decoratiuni orientale

Decoratiunile indiene insufletesc orice decor interior

Toata lumea stie ca India este o tara bogata in culori stralucitoare, rituri religioase ciudate, misterioase practici spirituale si multe condimente. Folosind aceste informatii, puteti planifica ruta unei calatorii turistice, dar nu si interiorul locuintei. Va trebui sa petreceti putin timp pentru a va face o idee despre stilul indian, despre decoratiuni indiene si ce principii de baza trebuie luate in considerare atunci cand planificati decoratiuni orientale in stil indian.

Reguli, traditii si decoratiuni indiene

decoratiuni indieneTraditiile culturale si artistice ale Indiei s-au dezvoltat lent, timp de multe sute de ani. Influenta decisiva asupra lor a fost asigurata de ierarhia stricta a societatii indiene, impartita in caste si de locatia geografica si climatica speciala a tarii.

Sculpturi din lemn rafinate, elemente sculptate manual si atent executate, tesaturi bogate – toate acestea sunt semne de viata ale rangurilor castelor superioare. Reprezentantii castelor inferioare traiau in conditii mult mai sarace, uneori chiar nu existau ferestre in locuintele lor, iar singurele decoratiuni indiene erau doar o multime de tesaturi colorate.

Aceste inegalitati sociale sunt reflectate si in stilul indian modern, in care ferestrele si usile sunt adesea schimbate si proiectate astfel incat sa fie greu de diferentiat unele de altele, iar peretii pot fi decorati abundent cu panouri din stofa.

Pe de alta parte, decoratiunile indiene sculptate, cele innobilate cu desene din mozaic rafinate sau cu basoreliefuri infatisand simbolurile traditionale indiene reflecta contributia castelor superioare la formarea stilului indian.

Un loc important printre materialele si culorile de finisare ale acestor decoratiuni orientale il au metalul auriu si tesaturile. Aurul in India are o simbolistica speciala. Multa vreme, bijuteriile din aur au fost singurele proprietati date femeilor.

Prin urmare, fiecare a cautat sa le acumuleze cat mai mult. Daca sotul si-a alungat sotia din casa, atunci aceasta avea dreptul sa-si ia toate bijuteriile care i-au fost oferite. Prin urmare, chiar si cele mai sarace femei pot avea in continuare un numar imens de bratari de aur, lanturi, cercei si alte bunuri, colectate cu atentie inca din copilarie.

O astfel de atitudine fata de metalul nobil, pur si simplu nu putea sa nu-si gaseasca ecourile si in designul interior. Este imposibil sa va imaginati stilul indian fara decoratiuni indiene aurite si bijuterii din aur. De asemenea, decorul interior in stil indian abunda in culoarea aurie pe pereti, brocartul auriu in compozitii de perdele, firul de aur in tablouri si chiar in tesatura tapiteriilor. Intr-un cuvant, acest element este obligatoriu necesar la proiectarea unui decor in spiritul indian.

Vezi oferta noastra cu decoratiuni indiene. In magazinul online WoodGallery aceste decoratiuni orientale sunt impartite pe categorii.

https://woodgallery.ro/produse/decoratiuni/

Crearea unui design interior innobilat cu decoratiuni orientale

Mobilier tapitat, cuverturi de pat, covoare, perdele, fete de masa – toate acestea pot si chiar trebuie sa fie din materiale colorate. Decoratiunile orientale cu mai multe straturi sunt destul de acceptabile atunci cand deasupra unei canapele joase se afla o textila, similara cu o cuvertura sau un covor mic, iar aceasta este impodobita cu perne decorative.

Ca si decoratiuni orientale, pernele joaca foarte des rolul scaunelor. Sunt imprastiate pe podea sau stau intr-un colt separat. Designul si dimensiunile lor pot fi extrem de variate. De asemenea, veti avea nevoie de un covor gros si dens, in culori si ornamente traditionale.

O varietate de perdele si draperii verticale sunt foarte caracteristice pentru decorarea spatiului interior oriental. Ele pot actiona ca usi sau delimitatori de spatiu. Acestea arata ca adevarate opere de arta, deoarece sunt decoratiuni orientale traditionale, realizate manual, incluzand broderii sau aplicatii colorate.

Decoratiunile orientale care va vor ajuta sa aduceti atmosfera necesara in interiorul oriental pot fi figuri decorative, lumanari, lampi, tablouri. Clopoteii care atarna din tavan sunt foarte populari. Tuburile subtiri din metal sunt decorate cu figuri textile reprezentand elefanti si pasari, margele fosforescente si pandantive de cristal. Aceasta decoratiune nuanteaza melodios incinta la cea mai mica adiere de vant, creand o dispozitie placuta si relaxanta.

Figurinele zeilor panteonului indian arata bine ca si ornamente, de la Ganesha ca elefant, la gratiosul Shiva, in dansul sau etern intre Haos si Ordine. In casele indiene, se pot vedea, de asemenea, decoratiuni orientale din stofa ce infatiseaza zeitati in diferite incarnari.

Dintre motivele florale, cel mai popular este floarea de lotus. Imaginile sale pot fi gasite atat pe tesaturi, cat si in sculpturile mobilierului. In plus, florile de lotus din cristal sau sticla sunt decoratiuni orientale traditionale.

Stilul oriental in general si cel indian in particular va atrage cu siguranta romanticii, precum si pe cei ce iubesc experientele noi, apreciaza emotiile constructive si au mereu o dispozitie pozitiva. De fapt acestea sunt caracteristicile aduse de decoratiunile orientale in spatiul dvs. de locuit.