mobila veche

Mobila veche innobileaza orice decor interior

Decoratiunile tip vintage si mobila veche reprezinta lucruri valoroase si unice, dar ele nu sunt destinate exclusiv persoanelor cu venituri mari, predispuse la aristocratie. Indiferent de veniturile unei familii, traditiile sunt transmise din generatie in generatie, inclusiv majoritatea obiectelor de decor interior existente in aproape fiecare locuinta.

Mobila veche nu-si pierde valoarea in timp

Antichitatile si mobila veche sunt cumparate din diverse motive – unii oameni considerandu-le ca o investitie financiara rezonabila, altii satisfacandu-si astfel pasiunea pentru arta sau dorinta achizitionarii unor elemente de decor unice.

Orice obiect de mobila veche ce apare intr-un decor interior afecteaza nu numai spatiul care il inconjoara, ci si locatarii casei respective. De-a lungul timpului, valoarea obiectelor antice creste, iar colectionarii ce au acest hobby acumuleaza averi consistente.

Atunci cand intri in contact cu obiecte de mobila veche, parca ai senzatia ca acestea sunt calde la atingere. Aspectul obiectelor de mobila veche intr-un decor interior, indiferent daca este vorba de un ceas de perete sau de un simplu dulap cu sertare, este fascinant.

Privirea unor astfel de obiecte ofera spatiu suplimentar imaginatiei si va duce cu gandul la ce au insemnat aceste obiecte in lunga lor viata. De cele mai multe ori, mobila veche si obiectele antice sunt unice in felul lor. Daca aveti in vedere sa innobilati spatiul care va inconjoara cu obiecte de interior antice, puteti fi aproape sigur ca nu veti gasi acelasi mobilier in alta parte.

Antichitatile si mobila veche au fiecare istoria lor proprie, fiind realizate exclusiv din materiale naturale – lemn, piatra, sticla, etc. Utilizarea unui astfel de mobilier intr-un decor interior nu va avea niciun impact negativ asupra sanatatii locatarilor, spre deosebire de mobilierul modern, din al carui proces de fabricatie nu lipsesc materialele plastice, adezivii chimici si alte vopsele si lacuri ce emana mirosuri neplacute si chiar toxice (formaldehida).

Vezi oferta WoodGallery de mobilier vechi din lemn natural impartit in mai multe categorii:

https://woodgallery.ro/produse/mobila/

Mobila veche – punct focal indiscutabil al decorului interior

Interiorul oricarei locuinte, decorat in orice stil, are nevoie de detalii finale. Orice designer va va spune cat de dificil este sa accentuati un obiect sau un detaliu anume, ce va sublinia spatiul din jur.

Mobila veche poate fi utilizata intr-un decor interior chiar si prin utilizarea unui singur obiect de epoca, nefiind deloc necesara cheltuirea unor sume exorbitante pe achizitionarea a numeroase articole rare.

Dobandirea de antichitati, unele chiar fara valoare istorica, va accentua continuitatea generatiilor si va constitui un fel de emblema personalizata a familiei.

Antichitatile intr-un interior modern pot fi de doua tipuri:

  • opere de arta valoroase, scumpe, ce sunt vandute la licitatii de renume mondial, in magazine de antichitati sau pe siteurile de specialitate. Astfel de articole vor deveni cu siguranta parte a colectiilor personale, fiind destinate celor mai onorabile locatii;
  • obiecte de mobila veche ce sunt vandute in pietele de vechituri sau gasite pline de praf in mansardele caselor vechi. Astfel de obiecte probabil sa nu aiba o valoare speciala, dar costul lor scazut permite unui designer experimentat sa obtina efectul dorit, facand tot felul de manipulari cu acestea.

Atunci cand decorati orice spatiu interior, trebuie amintit faptul ca mobilierul vechi si antichitatile ca si decoratiuni reprezinta, in primul rand, o valoare care trebuie etalata in consecinta. Obiectelor de mobila veche, cu o istorie lunga si de cele mai multe ori misterioasa, ar trebui sa li se aloce cele mai vizibile locuri din locuinta.